UITBOUW WOONHUIS AAN DE MOLENAKKERS TE BERGEIJK

OPGAVE
Het gaat hier om het verbouwen van een twee-onder-een-kap woning. De woning moet een functionele en open opzet krijgen waardoor er meer ruimte ontstaat om in te leven. Het contact op de tuin die nu grotendeels niet zichtbaar is, moet na de verbouwing volledig in het zicht liggen. Ook moet er een scheiding blijven ontstaan tussen de woonkamer en de keuken.

CONCEPTONTWIKKELING
Doordat het huidige perceel aan beide zijde van de woning een bijgebouw had staan, ontstond er een smal profiel wat te klein was om buiten te verblijven, maar ontnam ook het zicht op te achtertuin. Door het linker- en het rechter bijgebouw samen te smelten ontstaat er een grote woonruimte die gebruikt kan worden als leefkeuken. Deze biedt een vrij uitzicht op de tuin. Door in de bestaande spouwmuur een dubbel schuifdeur te plaatsen kan de woonkamer zowel verbonden als afgesloten worden van de ruime leefkeuken.

De bestaande woning heeft een kenmerkende sobere bouwstijl uit de jaren ’70. De nieuwbouw zal daarom een volledig eigentijdse uitstraling krijgen met duurzame materialen als donker metselwerk, zinken dakplaten en een betonlook achtergevel. Dit staat in groot contrast met de bestaande woning. De achtergevel zal hierdoor een volledig nieuwe uitstraling krijgen waardoor de relatie tussen bestaand en nieuw niet meer zichtbaar is.

PROJECTGEGEVENS
Type: Woning
Jaar: 2014
Status: Gerealiseerd
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Molenakkers, Bergeijk
Categorieën: Modern, Verbouwing, Duurzaam, Zink, Betonlook

C:UsersJvdZ DellDocumentsPrivéMolenakkers 3bestek01d@B01

Mol-sc2-20141006

Mol-sc3-20141006

Mol-sc1-20141006

Mol-sc7-20140908

Mol-sc9-20140822