NIEUWBOUW WOONHUIS AAN DE ROET TE BERGEIJK

OPGAVE
Het gaat hierbij om een ontwerp voor een nieuwbouw woonhuis. De woning moet faseerbaar gerealiseerd kunnen worden maar moet per fase een opzichzelfstaand geheel vormen. Doordat het perceel is ingeklemd tussen achtererven is het verder nog belangrijk dat het buitenterras een private maar toch zonnige uitvoering krijgt.

CONCEPTONTWIKKELING
De woning is bedacht als een Z-vormige plattegrond. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor een beschutte buitenplaats en krijgt iedere verblijfsruimte veel daglicht binnen. 2 Verkeersassen zorgen voor een natuurlijke looproute die elkaar bij de voordeur kruisen. Een relatiediagram zorgt er voor dat de plattegrond van de woning goed aansluit op het beoogde toekomstig gebruik van de woning.

Omdat de woning in fases uitvoerbaar moet zijn maar toch per fase een volledig geheel moet vormen, is er een stapelbaar ontwerp bedacht. Qua materialisering lijkt het alsof de begane grond uit 2 monolieten blokken bestaat die middels een glazen tussenlid met elkaar verbonden zijn. Door hier later nog een blok bovenop te plaatsen die enerzijds eigen materialisering krijgt maar in raampartijen overeenkomt, lijkt het ook na realisatie van de 2e fase een op voorhand bedacht geheel.

PROJECTGEGEVENS
Type: Woning
Jaar: 2015
Status: Gerealiseerd (fase 1)
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Bergeijk
Omvang: 412 m³ / 637
Categorieën: Modern, Nieuwbouw, Modulair, Vezelcement

C:UsersJoost van der ZandenBUREAU�-Projecten�14-152-Ontwer

C:UsersJoost van der ZandenBUREAU�-Projecten�14-152-Ontwer

            

afb1

afb2   afb3

sc6-20160109