NIEUWBOUW WOONHUIS AAN DE HOEK TE BERGEIJK

OPGAVE
Het gaat hier om het bouwen van een vrijstaande langgevelboerderij met garage. Door zijn ligging heeft het een prachtig vrij uitzicht op de natuur, zowel aan de voor- als achterzijde van de woning.

CONCEPTONTWIKKELING
Aan de hand van het beeldkwaliteitsplan en de wensen van de opdrachtgever is er gekozen voor een langgevel boerderij. Door een traditionele gevel van metselwerk in combinatie  met houten potdekseldelen ontstaat er een tweedeling. Dit omdat een langgevelboerderij van oorsprong ook een tweedeling had in zijn functie. Door een hedendaagse invulling ontstaat er een contrast tussen gevel en plattegrond. Door zijn uniek uitzicht aan de achterzijde van de woning is er een ruime leefkeuken ontworpen waar veel daglicht aanwezig is. Dit geeft een prettige sfeer aan de ruimte.

PROJECTGEGEVENS
Type: Woning
Jaar: 2016
Status: Gerealiseerd
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Hoek, Bergeijk
Omvang: 900 m³
Categorieën: Landelijk, Nieuwbouw, Langgevelboerderij, Ornament

025-15-sc1a-20160206

025-15-sc2a-20160206

025-15-sc3a-20160206

025-15-sc4a-20160206

025-15-sc5a-20160206