INTERIEUR WOONHUIS AAN DE WEEBOSSERWEG TE BERGEIJK

OPGAVE
Het gaat hier om een twee-onder-een-kap woning die intern verbouwd moest worden. Na de verbouwing zou de keuken het hart van de woning vormen. Deze moet een overzicht bieden aan de gehele begane grond maar met behoud van afscheiding tussen alle ruimtes. Ook wilde de opdrachtgever een overkapping aan het woonhuis met daarbij een buitenhaard.

CONCEPTONTWIKKELING
De startaanzet is vanuit de modernistische gedachte waarbij de keuken een steeds centralere rol in het woonhuis krijgt. Ook het gebruik van open ruimte is modernistisch. Moholy-Nagy omschrijft hetgene wat vertaald is in dit woonhuis, het gaat hierbij om een open ruimte concept:

“een moderne vormgeving van de ruimte is niet het aaneenvoegen van zware bouwmassa’s, niet het scheppen van holle lichamen, niet het definiëren van betrekkingen tussen rijk geleden volumen en niet het naast elkaar plaatsen van een paar afzonderlijke cellen van een gelijk of verschillend volume. Een moderne vormgeving van de ruimte brengt veeleer een verwevenheid van delen van de ruimte tot stand, verankerd in meestal onzichtbare, maar desondanks tastbare dynamische relaties in alle richtingen en dimensies en in fluctuerende krachtsverhoudingen.”

Kleur en materiaal gebruik in de woning is enkel natuurlijk en neutraal. Het interieur bestaat uit blank eikenhout, beton en wit stucwerk, in combinatie met strakke detailering en een duidelijke vormentaal.

PROJECTGEGEVENS
Type: Woning
Jaar: 2013
Status: Opgeleverd
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Weebosserweg, Bergeijk
Categorieën: Modern, Verbouwing, Interieur, Architectuur

bes-nieuw

IMG_4954b

 IMG_4748a

 IMG_4856a

 IMG_4923a

IMG_4505a

IMG_4959a  IMG_4569a  IMG_4995a